Δελτίο τύπου

Θέμα συζήτησης: «Προστατευόμενοι μάρτυρες και διεθνές ποινικό  δίκαιο - Ποινική ευθύνη υπουργών με διεθνείς όψεις»

Με αθρόα προσέλευση έλαβε χώρα τη Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018 η συζήτηση που διοργάνωσε το Ινστιτούτο Ευρωπαϊκού και Διεθνούς Ποινικού Δικαίου με θέμα: «Προστατευόμενοι μάρτυρες και διεθνές ποινικό  δίκαιο - Ποινική ευθύνη υπουργών με διεθνείς όψεις».

Αφορμή για τη συζήτηση στάθηκε η έκδοση των πρακτικών του 1ου Διεθνούς Ποινικού Συνεδρίου που έλαβε χώρα στην Αθήνα 3-5 Ιουνίου 2016 με θέμα «ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ: ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ», καθώς και η κυκλοφορία στην Αργεντινή σε ισπανική μετάφραση του βιβλίου του κ. Καθηγητή Χρίστου Μυλωνόπουλου με τίτλο «Η ποινική δογματική σε διεθνές περιβάλλον».

Χαιρετισμό απηύθυνε ο κ.  Δημήτρης Βερβεσός, Πρόεδρος Δ.Σ.Α., ενώ με εισηγήσεις συμμετείχαν οι κκ. Βασίλης Μαρκής, Αντεισαγγελέας Αρείου Πάγου ε.τ., Γεώργιος Τριανταφύλλου, Επ. Καθηγητής Παν/μίου Αθηνών, Θεμιστοκλής Σοφός ΔΝ Δικηγόρος, Αντιπρόεδρος Δ.Σ.Α., Ιωάννης Μοροζίνης ΔΝ Δικηγόρος. Σε γενική παρουσίαση του θέματος προέβη ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου Καθηγητής Χρίστος Μυλωνόπουλος. 

Την εκδήλωση τίμησαν με τη παρουσία τους διακεκριμένοι εκπρόσωποι του νομικού κόσμου όπως: οι κκ. Ιωάννης Τέντες, Επ. Εισαγγελέας Αρείου Πάγου,  Πάνος Πετρόπουλος και Θεοχάρης Μπίρμπος, Επ. Αρεοπαγίτες, Νικόλαος Παντελής και Δημήτριος Παπαγεωργίου, Αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου,  Ισίδωρος Ντογιάκος, Γεώργιος Σκιαδαρέσης, Πάνος Παναγιωτόπουλος και Ουρανία Σταθέα, Εισαγγελείς Εφετείου Αθηνών, Αλέξιος Κωστάρας και Άγγελος Κωνσταντινίδης, Καθηγητές Δ.Π.Θ., καθώς και οι ΔικηγόροΙ Βασίλειος Δημακόπουλος, Γιάννης Ηρειώτης και Ζήσης Κωνσταντίνου.